Korzenna latte

poniedziałek, listopada 20, 2017

Dzisiejsza pogoda zachęciła mnie do dodania zimowego już postu. Delikatna, słodka korzenna latte to idealna propozycja na podwieczorek czy dodatek do drugiego śniadania. Uwielbiam kawę, ale w takiej wersji traktuję ją bardziej jako deser, niż źródło pobudzenia :) W dzisiejszym przepisie wykorzystałam nowość na polskim rynku - syrop trzcinowy marki DIAMANT. Możecie go już szukać w sklepach!


składniki:
na 2 porcje
4 ciasteczka korzenne
400 ml mleka
4 espresso
1 łyżka syropu trzcinowego DIAMANT

Mleko podgrzewamy i za pomocą spieniacza tworzymy delikatną piankę. Ciasteczka kruszymy i wsypujemy 2 łyżeczki do 4 espresso. Dodajemy łyżkę syropu trzcinowego. Do wysokich szklanek wlewamy spienione mleko, a następnie kawę z rozpuszczonymi ciasteczkami i syropem. Wierzch kawy posypujemy ciasteczkami.






You Might Also Like

0 komentarze

KATEGORIE